En julhälsning från styrelsen

Vi i styrelsen vill önska er allt gott inför de stundande helgerna och passar på att berätta kort om några nyheter i föreningen just nu. 

Vill du hellre få nyhetsvrevet via epost? Fyll i formuläret under Nyhetsbrev på startsidan!  

3% höjning av månadsavgiften från och med januari 2023

Vid senaste styrelsemötet beslutades att höja månadsavgiften med 3% från och med januari 2023. Vi har fortfarande en god ekonomi i föreningen, men detta ger oss utrymme för installation av laddstolpar och allmänt ökade utgifter för renoveringsbehov och energikostnader. 

Laddstolpar för elbilar - anmäl ert intresse nu 

På tal om laddstolpar, vi har hittat en god lösning och lämplig leverantör, samt beslutat att snarast beställa sex laddstolpar för elbilar. Förväntad leveranstid är 6-8 veckor, och vi beräknar därför att laddstolparna kommer att vara installerade i slutet av februari. 

Laddstolparna planeras att installeras och ersätta befintliga eluttag vid sex intill varandra liggande parkeringsplatser utanför hus nr 8. 

P-platser med laddstolpe kommer att:

  • ha en högre, fast månadsavgift 
  • debiteras individuellt per månad efter förbrukning, med betalning direkt till elleverantören
  • styras individuellt online via leverantörens App. 

Är du intresserad av att hyra en av dessa sex platser, kontakta styrelsen omgående med din skriftliga intresseanmälan: styrelsen.tvillingen1@gmail.com 

80 000 kr i återbetalning tack vare solpanelerna 

Våra solpaneler har producerat drygt 90 000 kwh sedan installationen. 40 000 kwh av dessa behövde vi själva inte förbruka, vilket har gett föreningen en återbetalning på ca 80 000 kr. 

Problem med innetemperaturen 

Vi har fått en hel del kommentarer om för låg temperatur i våra bostäder de senaste månaderna och trots att föreningens driftsansvarige, Ola Lindqvist, har gjort en stor insats för att försöka lösa problemet, så är det fortfarande flera medlemmar som fryser. Vi kommer därför inom kort att anlita en konsult inom värmeteknik som går igenom systemet och finjusterar inställningarna i varje hus. 

Om ni har något enstaka kallt element och övriga element är varma - kontakta Ola snarast för hjälp innan julhelgen: larsolalindqvist@icloud.com eller SMS: 076-576 50 66. 

Grannsamverkan 

Vår representant för Grannsamverkan, Sandra Möllersten, har nu genomgått Polisens utbildning. Bland annat kommer nya skyltar att placeras ut i området framöver. Kom ihåg att höra av er direkt till Sandra om ni ser något oroväckande eller misstänkta aktiviteter i omgivningarna. sandra.mollersten@yahoo.com

ÅRSSTÄMMA 23 MARS 2023

Boka redan nu in kvällen den 23 mars i era kalendrar, då vi planerar att hålla årsstämma 2023 för Tvillingen 1. Eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast den 20 februari. 

Brandsäkerhet i jul

Tack för att ni är extra noga med att ha koll på era brinnande ljus i jul.
Glöm inte att släcka dem! 

God jul & gott nytt år! 

Med vänlig hälsning,
Styrelsen för Tvillingen 1