En sommarhälsning från styrelsen

Kära grannar! Varmt tack för den goda uppslutningen vid både årsstämman och städdagen i maj. 

Vill du få föreningens nyhetsbrev via e-post? Anmäl dig via formuläret på startsidan.

Nya medlemmar i styrelsen

Nya medlemmar i styrelsen sedan stämman i maj är Stefan Häggquist och Ola Lindqvist som valdes till ordinarie ledamöter på 2 år samt Karl-Gunnar Larsson och Sandra Möllersten som suppleanter på 1 år. Varmt välkomna! Ett stort tack till Lisa, Monica, Fredrik och Kjell för deras tid i styrelsen. 

Ola ersätter Kjell Eriksson som ansvarig för drift och yttre förvaltning av våra fastigheter. 
Det är alltså Ola som du ska kontakta från och med nu, när du har fastighetsrelaterade frågor! Telefonnummer till Ola: 076-576 50 66.

På föreningens webbsida, samt i entrén till varje hus, hittar du kontaktuppgifter till alla i styrelsen. 

Samling vid grillplatsen i sommar - fredagar kl 18.00 

Välkommen att träffas vid grillplatsen, när vädret tillåter och lusten finns att umgås och äta tillsammans med dina grannar. Tag med dig det du själv vill i form av mat och dryck. Vi möts på fredagar kl 18.00 med start den 17 juni. 

Sandra är vår nya representant för Grannsamverkan

Vi säger tack till Christer Ljunglöf för hans tid som representant för Grannsamverkan. Sandra Möllersten tar över och kommer efter hand att sätta sig in i uppdraget. Tveka inte att kontakta Sandra om du har sett eller hört något som kan hjälpa oss i vårt förebyggande arbete mot inbrott och stöld i området. Telefonnummer till Sandra: 076-103 46 08. 

Godkänd brandinspektion

För några veckor sedan gjordes en genomgång av samtliga brandsläckare och rökluckor i föreningens utrymmen. Allt såg bra ut, inspektionen blev godkänd. 

Gemensam el - en optimering av vår investering i solpaneler

Vid föreningens årsstämma i maj vädjade styrelsen om mandat att gå vidare med förhandlingar och avtal gällande införandet av s.k “Gemensam el”. Stämman beslutade att ge styrelsen mandat att gå vidare med detta. Styrelsen har nu påbörjat arbetet med att hitta den bästa lösningen för installation av gemensam el, samt träffande av avtal med lämplig leverantör. 

Med “Gemensam el” kan vi optimera föreningens investering i solpaneler och maximera möjligheten att utnyttja den solenergi som vi genererar idag. Styrelsen har tagit in offerter från etablerade installatörer och vid årsstämman fick alla deltagare en presentation av tekniken via en representant från en ledande leverantör på marknaden, Infometric AB. Gemensam el ger en besparing för alla medlemmar av den fasta avgiften hos befintliga el-leverantörer. Det finns också goda möjligheter att minska det rörliga elpriset för samtliga medlemmar.

Laddstolpar för elbilar 

I styrelsen tittar vi på möjligheten att sätta upp laddstolpar för elbil som en tilläggstjänst på vissa av våra parkeringsplatser. Vår förhoppning är att inom en snar framtid kunna erbjuda laddstolpar till de medlemmar som önskar. Vi ber att få återkomma när det gäller kostnad för installation och system för debitering av förbrukad el. 

Vitesbeloppet hos Svea Solar fastställt

Vitesbeloppet hos Svea Solar på grund av försenad leverans av solpanelerna är nu fastställt till 7,5 % av totalsumman på 1,2 miljoner. Det är alltså nästan 100 000 kronor som återbetalas. 

Använd inte uteplatser som förråd

Vi vill också göra en vänlig påminnelse om våra trivselregler, med särskild vikt på att uteplatser inte får användas som utökat förråd och permanent förvaring av saker som inte hör hemma där. Läs mer här: Stadgar och ordningsregler  

Tack till Göran för en fin och bra inramning av komposten!

Något som alla kanske inte känner till är att vi har möjlighet att kasta trädgårdsavfall bakom hus nr 12, här finns två komposter för alla att använda. De har dessutom mycket vackra och praktiska inramningar, som en av våra medlemmar har byggt. Ett stort tack till Göran Prezent för detta fantastiska initiativ! 

Vi ses vid grillplatsen - glad sommar! 

Med vänlig hälsning,
Styrelsen för Tvillingen