God jul & gott nytt år

Tack för den goda uppslutningen vid städdagen i oktober. Det var trevligt att ses och kul att så många ville stanna på korvgrillningen.

Vi i styrelsen vill med detta brev uppdatera er om lite av det som händer i föreningen just nu, och önska er alla en god jul och gott nytt år.

Du kan få detta nyhetsbrev till din epost. Anmäl dig via formuläret på startsidan. 

Valberedning sökes

Vid senaste årsstämman fanns ingen som önskade ta på sig uppdraget att ingå i en ny valberedning. Vi ber därför dig som är intresserad av föreningens valberedning att kontakta oss omgående, då konsekvensen annars kan bli att vi står utan styrelse. 

Mejla ditt intresse till styrelsen.tvillingen1@gmail.com eller prata direkt med någon av oss.

Arbetet med värmesystem och element pågår

Styrelsen har tagit hjälp av företaget Energisparkonsult för att få ordning på värmen i våra lägenheter. Det vi initialt kommer göra är att byta ut samtliga termostater i samtliga lägenheter och göra en injustering av värmesystemet. Denna åtgärd kommer enligt konsultföretaget att ge en jämn temperatur för alla.  

Arbetet beräknas starta på morgonen den 8 januari och pågå i ungefär en vecka:

  • Antingen är man hemma vid tiden för installationen, eller så lämnar man sina nycklar till utsedd ansvarig innan 8 januari.
  • Energisparkonsult kommer att informera mer detaljerat via anslag i entréer och brevlådor.

Stort tack till utegruppen för visat intresse

Detta blir resultatet. Magnolian omplanteras mellan hus 8 och 6. Rundeln under ekarna tas bort, växterna flyttas till rabatt vid hus 10. I stället blir det ölandstok som är tålig och blommar. Klätterhortensian (pelare vid hus 10) klipps ner en bit under balkong och nätet som hortensian klättrar på kortas ner. Granen, som växer under eken mellan hus 8 0ch 6 tas bort och grenar på eken kapas då de hindrar vid gräsklippning. Alla prunus-träd ska beskäras och rönnarna få bättre form. Arbetet kommer att ske under våren 2024. Zakke på Sweax säger att man kan flytta magnolian till våren utan problem.

Ledig parkeringsplats med laddstolpe finns

Är du intresserad av att hyra en p-plats med laddstolpe för elbil utanför hus nr 8, kontakta: styrelsen.tvillingen1@gmail.com. P-platser med laddstolpe styrs individuellt via leverantörens app, kostar 400 kr i fast månadsavgift samt debiteras individuellt per månad efter förbrukning, med betalning direkt till elleverantören. 

Notera att föreningens fasta elavtal nu har löpt ut, vilket innebär att priset för el framöver kommer att justeras löpande, med en fördröjning på 1-2 månader.

Fastum har infört miljöavgift på pappersavier

Fastum inför en avgift på pappersavier för månadsavgiften på 59 kr från och med September i år. Detta för ökad spårbarhet och säkerhet samt för minskad pappersanvändning och transport. 

Åtgärder i fasaden 

Vi behöver åtgärda vissa delar av fasaden på några av husen. Vid en översyn tidigare i år fastställdes att behov finns, men det är inte akut. Arbetet finns med i budget och plan för kommande underhåll.

Nya småhus byggs i Tvillingbackarna

I mars 2022 beslutade Sigtuna kommun att påbörja arbetet med en ny detaljplan för småhus inom området Tvillingbackarna. Husen kommer att ligga på ängen i dalgången väster om våra hus och just nu pågår arbetet med att ta fram en detaljplan. Planen kommer att skickas ut på remiss för samråd, där bland annat vi som bor grannar får chans att komma med synpunkter. 

Underhåll, service och felanmälan

Vi påminner om att frågor gällande teknisk förvaltning ska ske till Sweax som sköter underhåll, service och åtgärder vid felanmälan. Vår kontaktperson på Sweax heter Emil Karlqvist

Telefon kundtjänst: 08-588 399 90 Jour: 08-564 21 523 (vardagar kl 16.01-06.59 samt helgdagar)
- Kontaktuppgifterna till Sweax finns också på vår webbsida samt i entrén till varje hus.

Grannsamverkan 

Hör av er till Sandra om ni ser något oroväckande eller misstänkta aktiviteter i omgivningarna. sandra.mollersten@yahoo.com

ÅRSSTÄMMA 21 MARS 2024

Boka in kvällen den 21 mars i era kalendrar, då vi planerar att hålla årsstämma 2024 för Tvillingen 1.
Motioner lämnas in till styrelsen senast den 19 februari 2024.

Brandsäkerhet i jul

Tack för att du är extra noga med att ha koll på dina levande ljus i jul.
Passa gärna på att testa att din brandvarnare fungerar inför helgerna. 
 

God jul & gott nytt år!

Med vänlig hälsning,
Styrelsen för Tvillingen 1